Techniek Tastbaar Leek 2024

21 oktober 2024

Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse techniekdag plaats op basisschool RSG De Borgen: Techniek Tastbaar. Het was een dag vol innovaties en ontdekkingen voor alle leerlingen. Meer dan 2000 enthousiaste kinderen waren die dag aanwezig. Bij ons doken de leerlingen in de wereld van wegenbouw, asfalt en straatmaken en ervoeren hoe het is om als straatmaker aan de slag te gaan.

Ongeveer veertig bedrijven namen deel aan Techniek Tastbaar en lieten de veelzijdigheid van hun beroep zien. Leerlingen leerden bij ons van alles over asfalt, de opbouw van een weg en natuurlijk het straatmaken. Er werden veel interessante vragen gesteld en de techniek van het straten werd bij ons veelvuldig ontdekt. Meer dan 100 leerlingen stroopten de mouwen op en trokken een paar werkhandschoenen aan. In een klinkerpuzzel daagden we leerlingen uit om zo snel mogelijk te straten. Wie de klinkers in het juiste halfsteensverband met een correcte kantopsluiting wist te maken, kwam daarbij in aanmerking voor een prijs. Collega Douwe Venema gaf tips tijdens het puzzelen en controleerde natuurlijk de klinkerpuzzel op juistheid.

Jong en oud puzzelden mee en probeerden de snelste tijd neer te zetten. Vriendjes en vriendinnetjes werkten nauwkeurig samen en losten razendsnel de klinkerpuzzel op. De snelste tijd werd ruim binnen de 30 seconden neergezet! Binnenkort reiken we de prijzen uit aan de snelste puzzelaars. Zij winnen een gave bouwset van een Lego kraan.

Certificering